Eura Mobil – bobilen for alle årstider!

Hva er det som gjør bobilene våre så spesielle?

Kvalitet og fordeler ved våre bobiler

Kjør på tur, akkurat dit du vil, når på året du vil – din Eura Mobil er alltid med deg uansett vær, vind og føre.
Med praktiske funksjoner og utstyrskarakteristikker gjør våre bobiler reisen til en grenseløs fornøyelse. Stor oppbevaringsplass, værbeskyttelse med karosserier av GRP – material, vintersikring og gulvvarme komfort med oppvarmet dobbeltgulv og innredning av høy kvalitet bare for å nevne noe.

Eura Mobil er den perfekte bobilen for alle årstider. Laget spesielt for det nordiske klima.

Vi har tenkt på alt slik at du kan nyte ferien din uten bekymringer.


Laget med luftfartsteknikk

Eura Mobil Sealed Structure, høy styrke og beskyttelse

Under produksjonen har vi i Eura Mobil gitt avkall på noen gamle teknikker for å tilby deg en helt ny reiseopplevelse. Konseptet “Eura Mobil Sealed Structure” kombinerer fordelene med høy karosserifasthet med best mulig langtidskvalitet og attraktiv design. Med moderne liming fra luftfartsteknikken oppstår det et påbygg som er forseglet hele veien rundt, uten gjennomgående skruer i ytterveggene.

Gulv-vegg-forbindelsene festes innenfra med skruer, og limes deretter i hel flate. Industrilimet som brukes har fremragende klebeegenskaper uten at det påvirker fleksibiliteten og holdbarheten. Tokomponents-industrilimet som brukes av Eura Mobil, har fremragende styrke: på en limt profillengde på én meter kan du henge en komplett bobil med en vekt på 3,5 tonn! Veggene er uten tre og har gjennomgående isolasjon, og gir på denne måten best mulige vinteregenskaper uten kuldebroer. Optimal velvære for alle årstider.


«Med moderne liming fra luftfartsteknikken oppstår det et påbygg som er forseglet hele veien rundt, uten gjennomgående skruer i ytterveggene.»

Eura Mobil Sealed Structure

Stabilitet takket være kvalitet

Eura Mobil tilbyr et svært stabilt og slitesterkt påbygg. Til dette benytter vi svært kraftige formdeler av glassfiberforsterket plast (GRP) og karosserirammer av lette og stabile aluminiumsprofiler. Aluminiumsprofilene i gulvplatene forblir derimot usynlige, og danner det slitesterke fundamentet. Stabiliteten til GRP-veggene og taket holder også stand ved haglvær.

Premium bobil

Eura Mobil er den perfekte kombinasjonen av lettkonstruksjonsteknologi, moderne design, moderne komfort- og sikkerhetsutstyr som oppfyller de høyeste kravene til funksjoner og omgivelser inne i bobilen. Eura Mobil kommer med en egen Scandinavian Edition som er spekket med utstyr som passer det nordiske klima.


Eura Mobil Integra Line 720 QF

Drømme seg helt bort – eller bare kjøre dit? Denne friheten nyter du helt individuelt med nye Integra Line, bobilen for alle som går sin egen vei og vil nyte naturens mangfold. For dem som elsker fremragende design og naturlige former.


Førstevalget for overvintring

Vintersikkerhet

For å gjøre reisen både maksimalt komfortabel og helt uavhengig, har alle Eura Mobil-bobiler vintersikker teknikk som er montert på en plassbesparende måte i det gjennomgående dobbeltgulvet. Om sommeren er dobbeltgulvet i din Eura Mobil en godt temperert kjeller. Om vinteren gir gulvvarmeeffekten et behageligere inneklima.


Alde vannbåren varme

Gir en jevn og komfortabel oppvarming, omtrent som et baderomsgulv med varmekabler, og holder lenge på varmen når man først har oppnådd temperatur. Lydløs oppvarming, gir ingen trekk og tørker ikke ut luften.

Ellers kan Aldesystemet benyttes under kjøring, og tidsprogrammeres. Avhengig av type system kan man har forskjellig temperatur i forskjellige soner, for eksempel varmere på badet enn i sittegruppa.

Med Alde sparer du både energi og miljø.

Vannbåren varme er ikke bare deilig og lydløs. Du kan også nyte av den overlegne klimakomforten med god samvittighet.

Vi bruker både el og gass som energikilde i våre varmesystemer. Begge er effektiv og miljøtilpasset energi valg, så godt som fri fra forurensning.


Alde vannbåren varme gir deg pålitelig komfort, året rundt i all slags vær.

Alde vannbåren varme

Eura Mobil bruker Alde vannbåren varme på alle Scandinavian Edition modeller bortsett fra Vans (bybobiler)

Alde kuldetest

Eura Mobil var i 2018 hos Alde i Sverige for å gjennomgå kuldetest på den da nye modellen Integra Line (en av de mest solgte Eura Mobil modellene i dag). Din fritid var med for å se hvordan Eura Mobil gjorde det i kuldetesten.


UTDRAG FRA ARTIKKEL I DIN FRITID:

Kuldekammertesten

Eura Mobil har lenge hatt ambisjoner om å være blant de beste vinter-bobilene, og har spesialisert seg på vannbåren varme. I år har den tyske produsenten lansert ny toppmodell.

BESTÅTT! Det er ingen tvil om at Integra kommer godt ut av en kuldekammertest, her er det lite sannsynlig at du vil få problemer selv om kuldegradene kommer krypende. Radiatoren og platen ved dusjen er virkelig smart, og det er lagt ned store ressurser på denne bilen som er totalt redesignet og bygget opp med vannfaste materialer i vegger, gulv og tak. Det er rett og slett ikke mulig å finne noen svake punkter.

Kilde: Din Fritid

Les hele artikkelen og se hvordan testen ble gjennomført


Inspirert av luftfartsteknologi

Lettkonstruksjonsarkitektur

Lettkonstruksjons-arkitekturen gjør Eura Mobil-bobiler til spesielt lette eksempler i sin klasse. Takket være skrueløs limeteknikk fra luftfarten samt bruk av lette og svært stabile komponenter av GRP, byr disse modellene på langtidskvalitet og svært lav vekt.


Siden vi ikke trenger å benytte tunge avstivere av tre, reduserer vi vekten mye med GRP-veggene våre. De er så stabile at selv ikke hagl kan skade ytterveggene. Et gjennomgående, lett isolerende lag forbinder ytterveggene med innerveggene, som også er utført i det vektreduserende materialet GRP. I tillegg er «vidundermaterialet», GRP, også fuktavvisende.


Et gjennomgående, lett isolerende lag forbinder yttervegger med innervegger, som også er utført i det vektreduserende materialet GRP.

Lettkonstruksjonsarkitekstur

Overgulvet i Eura Mobil påbygges med et lyddempende lag som er lett å rengjøre. Dekklaget består av PVC, under dette ligger et lag av kryssfinér mot overgulvet. Det isolerende og bærende laget som er 35 mm tykt, består av spesialskum. Finishen består av et underlag i det fuktighetsavstøtende GRP-materialet.

Forbindelsen mellom veggene og taket kan også utføres uten skruer. Til dette blir en lett, pulverlakkert alu-profil limt over hele flaten. Slik kan vi unngå en ekstra dekningsprofil i overgangen – dette gjør i tillegg konstruksjonen enda lettere.


Eura Mobil Integra Line 720 EF

Drømme seg helt bort – eller bare kjøre dit? Denne friheten nyter du helt individuelt med nye Integra Line, bobilen for alle som går sin egen vei og vil nyte naturens mangfold. For dem som elsker fremragende design og naturlige former.


Puslespillet med 1000 deler

Eura Mobil møbelkompetanse

Visste du at bare møbelkonstruksjonen består av nærmere 1000 deler for en stor helintegrert bobil? For denne komplekse oppgaven skapes møbelarkitekturen til bobilene våre på moderne CAD-arbeidsplasser. Dette sikrer høyeste presisjon og konstruktiv sikkerhet. Den tredimensjonale visningen tillater en praktisk plassering av møblene. Resultatet er synlig og følbar kvalitet.


Se 360-graders visning av Eura Mobil 730 EF!


Mye plass

Dobbelt gulv

Takket være den gjennomtenkte doble bunnen med en høyde på opp til 37 cm, er volumet av oppbevaringsrommene økt med 3.800 liter, slik at seks personer kan utfolde seg på lange turer. Her er også teknikkrommet lett tilgjengelig og gir plass for opp til to batterier og vanntanker opp til 150 liter ferskvannsvolum – la ferien komme!


Eura Mobil Integra Line 730 EF

Drømme seg helt bort – eller bare kjøre dit? Denne friheten nyter du helt individuelt med nye Integra Line, bobilen for alle som går sin egen vei og vil nyte naturens mangfold. For dem som elsker fremragende design og naturlige former.


Strål om kapp med solen

Sovekomfort

De komfortable sengene og madrassene i din Eura Mobil er resultatet av vårt omhyggelige utviklingsarbeid og ditt personlige valg. Avhengig av modellserie, planløsning og utstyr kan du fastsette plasseringen av og antall soveplasser slik det passer best etter din smak. Alle varianter er svært avslappende, slik at du våkner uthvilt og med et tilfreds smil om leppene.

Høydepunkter sovekomfort:

 • Kaldskummadrasser med 7 soner tilpasser seg perfekt til kroppen til den som sover
 • Stabile sengebunner, delvis med underlufting for enda bedre soveklima
 • LED-leselamper for sengelektyre eller i den mørke årstiden
 • Praktiske hyller nær sengen for hjelpemidler, drikke, lesestoff og mer
 • Valgfrie ekstrasenger for flere medreisende, avhengig av modellserie og planløsning
 • Manuelle eller elektriske hevesenger for enda mer oppbevaringsrom, avhengig av modellserie og planløsning
 • Takluke over sengene slik at du kan se på stjernene

Frihet til å smatte høyt

Kjøkkenet

Med det eksklusive kjøkkenet fra Eura Mobil gjør du deg uavhengig av strengt regulerte måltider, tider og steder: Frokost på stranden, lunsj i fjellet eller en eksklusiv middag med levende lys ved havet – bare fantasien setter grenser. Hyggelig felles måltider for hele familien, eller romantisk middag for to. Der du vil, når du vil. Matlagingen er minst like avslappende på veien som hjemme.

Med den gjennomtenkte rominndelingen, de mange praktiske oppbevaringsmulighetene, en rekke smarte detaljer og det stilige kjøkkenmiljøet smaker maten antakelig dobbelt så godt som ellers. Velbekomme!

Høydepunkter kjøkken:

 • Gassovn med 3 bluss og med elektrisk antenning – perfekt varmedosering og komfortabel betjening
 • Store kjøleskap – opp til 175 liter avhengig av modell, planløsning og ekstrautstyr
 • Uttrekkbare plater med rulleføringer av metall for maksimal stabilitet og lang levetid
 • Skuffer med selvlukking og lukkedemping letter bruken og demper lukkelyden
 • Dype, uttrekkbare plater og overskap for stort oppbevaringsrom
 • Vannkran med dreibart antidrypputløp forhindrer drypping under kjøring

Friheten til å ha tid for seg selv

Wellness

Med de smarte tekniske løsningene som arbeider ubemerket og kontinuerlig i bakgrunnen i din Eura Mobil, trenger du bare å nyte den deilige følelsen. De mange gjennomtenkte detaljene i vaskerommet og dusjen sørger for optimal wellness-følelse på reisen: Fra den opp til 150 liter store ferskvannstanken garanterer en kraftig trykkvannspumpe vannforsyning med samme vanntrykk som hjemme.

Vannledningene ligger i dobbelgulvet og tar dermed ingen plass inne i bobilen. Avløpsvannet samles opp i en avløpsvanntank via et rørsystem med lukthemmende sifonger. På denne måten bidrar kloke ideer og høy kvalitet hver eneste dag til din velvære.

Høydepunkter bad:

 • Integrerte eller separate dusjkabinetter for maksimal komfort ved optimal plassutnyttelse
 • Enkeltspaksarmaturer for lett innstilling av den vanntemperaturen du foretrekker
 • Armaturer med keramikkpatroner for problemfri bruk også ved vann med mye kalk
 • Store skap og speil slik at du ikke skal mangle noe i det mobile baderommet
 • 230 volt stikkontakt for føner, barbermaskin o.l.

For alle årstider

Eura Mobil har bobiler som er godkjent for helårsbruk.

Kampanjer på Eura Mobil